Nogomet
26

Petrović: Metalleghe zaslužuje poštovanje, ali se ne plašimo nikoga

Piše: M. N.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U povodu utakmice 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Željezničar i NK Metalleghe, trener Željezničara Slavko Petrović kazao je na konferenciji za medije kako je riječ o ekipi koja najbolje igra u gostima i koja zaslužuje poštovanje, ali da se Plavi ne plaše nikoga.

"Kup utakmica je pokazala da možemo. Ozbiljno smo ušli u utakmicu i kontrolisali je svih 90 minuta. Protivnik se ništa nije pitao i postigli smo sedam lijepih golova. Mislim da smo napravili dobru reklamu i podigli samopouzdanje", rekao je Petrović.

Istakao je kako dobro poznaje sve prednosti i mane protivničke ekipe koja iz defanzive brzo prelazi u napad te da je ova utakmica bitna za oba tima.

"Poštovat ćemo ih, ali se ne plašimo nikoga. Moramo od prve minute pokazati da je naša želja za tri boda veća. Njihove kontre su savršene i imaju brzog igrača kojeg moramo zaustaviti. Optimista sam i vjerujem u ovu ekipu", kazao je trener Plavih.

Igrač FK Željezničar Uglješa Radinović kazao je kako je atmosfera u ekipi odlična.

"Četiri utakmice bez poraza imamo iza sebe i idemo naprijed. Maksimalno smo motivisani. Oni su dobra i opasna ekipa, ali vjerujemo u sebe", istakao je.

Bitno je spomenuti kako je cijela konferencija za novinare prilagođena gluhim i nagluhim osobama zahvaljujući saradnji FK Željezničar i Informativnog centra za gluhe. Od sada će sve aktivnosti ovog sarajevskog kluba moći pratiti i ova kategorija ljudi.

FK Željezničar predstavio je danas i novog partnera kompaniju Jordies s kojom je potpisan višegodišnji ugovor.

"Naša klupska ekipa je obučena kako dolikuje najtrofejnijem klubu", rekao je direktor kluba Mirsad Šiljak.