Nogomet
39

Petrović: Lendrić je morao zabiti gol; Milošević: Jedan poraz ne umanjuje vrijednost igrača

Piše: O. T.
Nakon pobjede Željezničara u gostima protiv Radnika iz Bijeljine u okviru 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, komentar na utakmicu dala su oba trenera.

Slavko Petrović smatra da je Željezničar zasluženo slavio i da sa većim optimizmom dočekuje derbi na Koševu protiv Sarajeva u narednom kolu koje će se odigrati nakon reprezentativne pauze.

"Mislim da je pobjeda zaslužena i da smo bili bolja ekipa te da sa optimizmom dočekujemo Sarajevo", kazao je Petrović koji je na pitanje o ubacivanju Steve Nikolića, strijelca pobjedničkog pogotka, umjesto Ivana Lendrića kazao: "Lendrić je danas imao tri idealne šanse i morao je dvije realizovati, ali jednostavno neće ga. On u zadnje dvije utakmice jako puno radi za ekipu tako da može malo da mu se oprosti, ali ipak svemu dođe kraj pa možda i treneru koji možda neće imati strpljenja. Rad za ekipu je fenomenalan, ali dečko kada imaš tako zrele šanse, moraš barem jednu da realizuješ."

Željezničar od srijede ide na pripreme u Međugorje gdje će igrati protiv Splita.

"U srijedu idemo u Međugorje na mini-pripreme. Tamo ćemo ostati do vikenda. Odradit ćemo svaki dan duple treninge i utakmicu protiv Splita tako da ćemo imati još jedno dobro iskušenje pred bitan derbi u Sarajevu", rekao je Petrović.

Trener Radnika Nebojša Milošević čestita svojim igračima na zalaganju, ali i Željezničaru na "zasluženoj pobjedi".

"Mislim da nismo bili na dovoljno kvalitetnom nivou da zabilježimo pobjedu. Možda smo zaslužili bod, ali svakako je protivnik pokazao da je kvalitetna ekipa. Rekao sam u najavi da će ovo što je iza nas i meč sa Zrinjskim pokazati objektivnu vrijednost ekipe. Jedan poraz ne može da umanji vrijednost ovih igrača i njihov trud. Danas su u nekim trenucima pokazali da prevelik pozitivan pritisak i želju da budemo u samom vrhu bosanskohercegovačkog fudbala još uvijek nismo dorasli da nosimo, ali im čestitam na požrtvovanosti. Zahvaljujem se publici koja je došla i čestitam Željezničaru na zasluženoj pobjedi", rekao je Milošević.