Nogomet
25

Petrović: Ekipi Željezničara se polako vraća samopouzdanje

FENA
Slavko Petrović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Slavko Petrović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fudbaleri Željezničara u devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuju kod ekipe Mladosti u Kaknju.

Trener Željezničara Slavko Petrović očekuje tešku utakmicu protiv ekipe koja je dosad jedina neporažena u prvenstvu.

"Utakmica protiv Mladosti sigurno je teško iskušenje. Neće nam biti lako i morat ćemo se dobro oznojiti ukoliko želimo doći do bodova. Protiv ekipe Mladosti igrao sam s Radnikom. Mladost je zadržala srž ekipe, koja u suštini nije imala veliku fluktaciju i sve ekipe koje su ostale s igračkim kadrom ove sezone igraju kvalitetno. Doveli su ključna pojačanja, što je za njih bilo bitno i jednostavno su do sada se prezentirali za sve ekipe kao čvrst protivnik", izjavio je Petrović za Fenu.

Međutim, istakao je da poznaje sve njihove vrline i mane, dodavši da će njegovi igrači morati dati sve od sebe da ostanu neporaženi, jer poslije toga slijede također teške utakmice.

"Slijedi utakmica protiv Metalleghea. Planirao sam da uzmemo osam bodova iz četiri utakmice", rekao je.

Smatra da se ekipi, poslije prošle utakmice i pobjede protiv Krupe na Grbavici, polako vraća samopouzdanje.

"Poslije tri poraza, gdje je u suštini sve što se moglo fudbalski dogoditi bilo katastrofalno, sigurno je dosta igrača ušlo u psihološku krizu. Kroz pojedinačne razgovore i određeni trening pokušao sam da ih izvučem iz te krize. Sigurno je jako bitno da ekipa utakmicu shvati ozbiljno. Moramo da se psihološki vratimo u jednu normalu", objasnio je Petrović.

Govoreći o mogućim izmjenama za sutrašnju utakmicu, u odnosu na ekipu koja je počela meč protiv Krupe, šef stručnog štaba Željezničara je dodao da ekipa koja pobjeđuje se ne mijenja, na koji god način pobijedila.

"Neki igrači u suštini kroz pristup treningu jednostavno me navode da neke promjene izvršim. Sačekat ćemo i današnji trening. Jučer je golman Kjosevski na treningu dobio jedan udarac, iščašio je prst na ruci, tako da ćemo danas vidjeti može li sutra učestvovati u igri ili ne", zaključio je Petrović.

Susret Mladost - Željezničar igra se u subotu od 15:30 sati.