Nogomet
5

Petrović: Čelik nam je dužnik; Memija: Pobjedom u Mostaru dobili smo krila

Piše: E. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Željezničar će sutra u 18. kolu Premijer lige BiH dočekati ekipu Čelika, a na konferenciji za medije o susretu su govorili šef stručnog štaba Plavih Slavko Petrović i prvotimac Kerim Memija.

"Imali smo mnogo posla u posljednje vrijeme i obavili smo mnogo razgovora. Što se tiče pojačanja u polusezoni, doći će nova tri ili četiri igrača. Vjerujem u ovu ekipu i pokazali su da se na njih može računati. Igrači će sa odmora doći 11. januara, ostat ćemo u Sarajevu 20 dana, a 30. januara je planiran put za Antaliju. U Sarajevu ćemo igrati dvije pripremne utakmice, u Antaliji tri, a generalna proba će biti u Sarajevu", rekao je Petrović te se potom osvrnuo na predstojeću utakmicu.

"Interesuju nas samo tri boda protiv Čelika koji je naš dužnik. Prošle godine zbog njih Željo nije došao do Evrope, ove godine prva moja utakmica je bila u Zenici gdje smo odigrali 1:1. Čelik protiv Želje se uvijek dobro prezentuje, oni izgaraju kad igraju protiv nas. Što se nas tiče, Stanić je otpao jer ima problema sa koljenom, Žerić je pod temperaturom, a Lazić je još pod znakom pitanja. Moram reći da imamo veoma dobru podršku sa tribina, navijači su nas bodrili sa 18. sprata u Mostaru i pozivam ih da napunimo stadion, da se ekipa još jednom zahvali za tu podršku i da navijači dožive jednu kvalitetnu utakmicu sa puno golova i tri boda", rekao je Petrović.

Kerim Memija je dodao kako je visoka pobjeda u Mostaru nad Zrinjskim odlična uvertira za meč sa Čelikom na Grbavici.

"U Mostaru smo ostvarili veliku pobjedu i niko se nije nadao tom rezultatu. Sigurno da je ekipa pod dojmom te pobjede, dobili smo krila koja će nam pomoći da pobijedimo Čelik", rekao je Memija koji je pozvao sve navijače da dođu na Grbavicu.

Susret Željezničar - Čelik igra se u subotu od 13 sati na Grbavici.