Nogomet
83

Peter Schmeichel: Sa Džekom BiH može iznenaditi na Mundijalu

Klix.ba
Peter Schmeichel
Peter Schmeichel
Legendarni danski golman Peter Schmeichel pohvalno je govorio o reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Belgije uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva.

Legenda Manchester Uniteda i reprezentacije Danske tokom vikenda je boravio u Singaporeu gdje je učestvovao u Sonyjevoj kampanji.

Tokom druženja sa nogometnim fanovima, umirovljeni golman se osvrnuo na najznačajniji sportski događaj ove sezone i reprezentacije koje mogu iznenaditi.

"Belgiju treba 'držati na oku' s obzirom na igrače koje imaju. Daleko od toga da će osvojiti prvenstvo, ali bih se kladi da će biti među polufinalistima", kazao je Schmeichel.

Danac nije zaboravio ni Zmajeve i kvalifikacije u kojima su izabranici Safeta Sušića postigli 30 golova u deset utakmica. Pohvalio je i Edina Džeku koji je bio drugi strijelac evropskih kvalifikacija te ga izdvojio kao najvećeg "krivca" za historijski uspjeh BiH.

"U grupi ekipa koje mogu iznenaditi na Svjetskom prvenstvu i koje niko ne želi u drugom krugu nalazi se Bosna i Hercegovina", kazao je 50-godišnji bivši golman.

"Imali su odlične kvalifikacije i Džeku koji postiže golove. On može biti velika razlika na turniru", dodao je Schmeichel.

Kazao je da je teško sada predvidjeti novog prvaka svijeta u nogometu, ali je kazao da trofej osvajača Svjetskog prvenstva će ostati u Evropi.

"Mali favorit je Njemačka. Tu su još i Argentina i Brazil", kazao je on.