Nogomet
30

Peter Odemwingie: Vjerovao sam da Begović neće dopustiti da Iran pobijedi BiH

Klix.ba
Odemwingie u duelu sa Messijem
Odemwingie u duelu sa Messijem
Nogometaš Nigerije Peter Odemwingie kaže da se uzdao u svoga saigrača iz Stoke Cityja Asmira Begovića da neće dopustiti da Iran pobijedi BiH u 3. kolu grupe F Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Nigeriji je drugo mjesto u grupi, a time i plasman u osminu finala, bilo zagarantovano ako izbjegnu poraz protiv Argentine. No, kako su utakmicu izgubili 3:2, bilo im je jako bitno da Iran ne pobijedi našu selekciju.

Odemwingie je meč sa Argentinom napustio 10 minuta prije kraja te je, iako je imao povjerenja u Begovića, bio veoma nervozan iščekujući kraj ove dvije utakmice koje su igrane istovremeno.

"Nismo znali šta se događa na meču BiH - Iran. Pitao sam nekoga na poluvremenu koji je rezultat i rekli su mi da je 1:0 za Bosnu", ispričao je za The Guardian.

"Mi smo gubili utakmicu sa Argentinom, a onda je jedan od naših saigrača signalizirao da BiH vodi 3:1 što je značilo da će nam 4 boda biti dovoljna za prolaz. Prije toga smo veoma brinuli i našu utakmicu igrali osluškujući rezultat sa utakmice BiH - Iran", rekao je nigerijski reprezentativac, koji je upravo bio strijelac jedinog gola na utakmici Nigerija - BiH.