Nogomet
2

Petar Ilić raskinuo ugovor s Borcem: Želim ekipi da opstane u Premijer ligi

Piše: D. B.
Petar Ilić
Petar Ilić
Srbijanski nogometaš Petar Ilić napustio je ekipu banjalučkog Borca. U izjavi za portal Klix.ba je otkrio razloge za svoju odluku.

"Ugovor s Borcem sam raskinuo jer me je trener odstranio iz ekipe bez ikakvog razloga. Nisam prekršio nijedan klupski kodeks ili pravilnik, a nakon što sam odstranjen, nisam imao optimalne uslove za treniranje kao profesionalac. Ipak, uspio sam s klubom dogovoriti sporazumni raskid ugovora kojim sam bio vezan do 2017. godine", izjavio je Ilić za portal Klix.ba.

On će uskoro odabrati novi klub u kojem će nastaviti karijeru.

"Imam nekoliko ponuda iz Premijer lige BiH, ali i neke iz inozemstva. Moram se dobro spremiti fizički i psihički za nove izazove, mlad sam i duga karijera je ispred mene", rekao je sada već bivši nogometaš Borca.

Svojoj bivšoj ekipi koja se nalazi u teškoj situaciji poželio je da izbori opstanak u društvu najboljih.

"Borcu želim mnogo sreće, optimista sam i vjerujem da ekipa ima snage da izbori opstanak u Premijer ligi. Ovaj klub i momci koji igraju to definitivno zaslužuju, baš kao i vjerni navijači Lešinari", završio je Ilić.

Dvadesetdvogodišnji krilni nogometaš je u Borac stigao prošle godine, odigrao je 22 utakmice i jedan pogodak te bio jedan od najboljih igrača banjalučkog tima.

Ilić je u karijeri osim Borca nastupao za Proleter iz Novog Sada, Donji Srem, Čelarovo i Cement Baočin.

Borac je u veoma teškoj situaciji jer se nalazi duboko u zoni za ispadanje sa samo 12 bodova iz 16 odigranih utakmica.