Stevanović nije igrao
0

Peta pobjeda Seville, hat-trick Negreda

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Nogometaši Seville su upisali novu pobjedu pred svojim navijačima. U posljednjem susretu 26. kola Primere andaluzijska ekipa je s lakih 4-1 savladala Celtu iz Viga.

Za Sevillu je ovo bila peta domaća pobjeda zaredom, dok je Celta upisala treći gostujući neuspjeh u nizu te igračima iz Viga i dalje preostaje grčevita borba za opstanak.

Najbolji je kod Seville ovog ponedjeljka bio Alvaro Negredo koji je postigao hat-trick, pogotke u 12., 29. i 68. minuti. Došao je time do trinaest pogodaka u Primeri ove sezone, a nevjerovatno je da su sva tri zapravo bili preslika jedan drugome. U sva tri slučaja se lopta odbijala do Negreda koji je baš svaki put bio dobro postavljen, ali i miran pri plasiranju lopti u mrežu.

Celta je, inače, bila ravnopravan suparnik tokom cijelog susreta, posebno u prvom poluvremenu, nakon kojeg su obje ekipe imale po osam udaraca na suparnički go. Celta je uz pogodak u 40. minuti (Fernandez) imala još barem dvije-tri savršene prilike za go u prvih 45 minuta.

U nastavku je Celta šaptom pala u samo stotinjak sekundi, jer su Medel u 66. i Negredo u 68. uvjetovali ekspresnu promjenu s 2-1 na konačnih 4-1.

Bh. reprezentativac u redovima Seville, Miroslav Stevanović, nije igrao.

Primera, 26. kolo:

Sevilla - Celta 4-1 (Negredo 12, 29, 68, Medel 66 / Fernandez 40)