Novac od TV prava
0

Pet najmoćnijih talijanskih klubova Seriji A prijete bojkotom

Totalsport
Ernesto Paolillo
Ernesto Paolillo
Zbog upitne raspodjele novca od televizijskih prava među talijanskim nogometnim prvoligašima, ustalo je pet trenutno najboljih klubova: Inter, Milan, Juventus, Roma i Napoli.

Klubovi sa sjevera i juga ujedinili su se i zaprijetili ostatku Serije A da će međusobo postići sporazum o zatvorenoj razmjeni igrača između samo tih pet klubova ne bude li usvojen njihov zahtjev raspodjele novca.

"Budite sigurni da ćemo djelovati jedinstveno odlučimo li prestati kupovati igrače iz manjih klubova", rekao je Interov direktor Ernesto Paolillo.

Velikane je zasmetalo što je vodstvo lige odlučilo podijeliti novac ravnopravnije, i to nakon što je naručilo studiju od agencije za istraživanje tržišta, a koja je svoj posao, smatraju velikani, odradila vrlo traljavo.

Primjerice, navijačko zanimanje za utakmicu Milana i Palerma, koja je generirala TV-gledanost od milion gledatelja, agencija je podijelila 50-50 što, smatra pet vodećih klubova, niti izbliza ne odražava realno stanje stvari.

Nakon što je Talijanski olimpijski odbor (CONI) dao za pravo velikanima sugerirajući novu odluku, Serie A se postavila oholo i stala iza prvotne odluke.

Kolektivni protest moćnih reakcija je na tvrdoglavi stav ligaškog vodstva.