FFF
0

Pet francuskih reprezentativaca saslušano u Parizu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Pet francuskih nogometnih reprezentativaca koji su igrali na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici suočili su se sa saslušanjem u Francuskoj nogometnoj federaciji (FFF).

Patrice Evra, Eric Abidal i Jeremy Toulalan intervjuisani su u Parizu povodom pobune u timu koja je nastala zbog izbacivanja napadača Nicolasa Anelke iz tima, nakon čega ekipa nije htjela trenirati pred posljednju utakmicu grupe A protiv Južne Afrike.

Prema medijskim izvorima, zvijezdu minhenskog Bayerna Francka Riberyja zastupao je njegov advokat, nakon što mu njemački prvaci nisu dopustili da prisustvuje saslušanju, dok se Anelka također nije pojavio u Parizu.

Domenech i bivši čelnik FFF-a Jean-Pierre Escalette, koji je odstupio nakon debakla, bili su među svjedocima koje je pozvala FFF.

Odluka FFF-a očekuje se najranije u utorak uveče, a novi francuski selektor Laurent Blanc već je suspendovao sve igrače koji su bili u timu za Južnoafričku Republiku. On je u prijateljskoj utakmicu protiv Norveške na teren izveo sasvim drugačiji sastav.