Nogomet
2

Pero Stojkić: Utakmica protiv Širokog je najvažnija, moramo obratiti pažnju na Wagnera

Piše: D. B.
Pero Stojkić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba.)
Pero Stojkić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba.)
Zrinjski i Široki Brijeg će u subotu u Mostaru odigrati hercegovački derbi. Ova utakmica privlači mnogo pažnje s obzirom na to da će snage odmjeriti prvoplasirana i drugoplasirana ekipa. Kapiten Plemića Pero Stojkić tvrdi da se radi o najvažnijoj utakmici za njegov tim u prvom dijelu sezone te se nada pobjedi.

"Utakmica protiv Širokog Brijega je za nas najvažnija u prvom dijelu sezone. Pauzu smo iskoristili kako bismo se dobro spremili i dodatno uigrali s obzirom na činjenicu da nas čeka teška utakmica. Široki Brijeg je veoma kvalitetan i u svojim redovima ima dosta mladih igrača", izjavio je Stojkić za portal Klix.ba.

Posebno je upozorio saigrače na Wagnera, ali je i istakao vjeru u pobjedu.

"Mislim da trebamo posebnu pažnju obratiti na Wagnera, koji je 'mozak' njihove igre. Bez obzira na kvalitet Širokog, mi ćemo nastojati koncentrisati se na svoju igru i ako budemo pravi, naša pobjeda neće doći u pitanje", rekao je kapiten Zrinjskog.

Plemići su zadovoljni dosadašnjim učinkom u prvenstvu.

"Smatram da moramo biti zadovoljni učinjenim. Ostaje žal za utakmicom protiv Čelika u kojoj smo mogli doći do pobjede, ali, šta je tu je, moramo dalje", jasan je bio Stojkić.

Zrinjski namjerava odbraniti titulu prvaka.

"Do kraja prvenstva ćemo se boriti za prvo mjesto, bit će izuzetno teško, ali znam da imamo ekipu koja može odbraniti naslov", završio je Stojkić.

Utakmica Zrinjski - Široki Brijeg se igra u subotu od 13 sati.