Nogomet
5

Pero Stojkić: Prolaz u 2. pretkolo potvrditi pobjedom pod Bijelim Brijegom

Piše: D. B.
Pero Stojkić
Pero Stojkić
Zrinjski je u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige u Andori savladao UE Santa Colomu rezultatom 3:1, a nogometaš Plemića Pero Stojkić vjeruje da će njegova ekipa na domaćem terenu pobjedom potvrditi prolaz u 2. pretkolo.

Stojkić je rekao da je utakmica u Andori bila veoma teška, ali da su preokret i pobjeda itekako zasluženi.

"Bila je to prije svega psihički teška utakmica, jer smo znali da smo kvalitetniji od našeg protivnika i da se mnogo očekuje od nas. Na poluvremenu smo gubili rezultatom 1:0, pa nam je dugo trebalo da slomimo otpor protivnika. Ipak, u tome smo uspjeli i zasluženo smo preokrenuli utakmicu u našu korist. Bili smo dominantni tokom svih 90 minuta", izjavio je Stojkić.

Na domaćem terenu je u uzvratu pobjeda imperativ, a u eventualnim utakmicama 2. pretkola također očekuje pobjede svoje ekipe.

"Naravno da sada pobjedom namjeravamo potvrditi prolaz u 2. pretkolo Evropske lige. Mislim da se možemo nositi sa protivnicima i u 2. pretkolu bez obzira da li to bili Kazahstanci ili Bugari", kazao je defanzivac Zrinjskog.

On vjeruje da su Plemići bolji u odnosu na proteklu sezonu, a cilj u narednoj je vrh tabele BHT Premijer lige.

"Kvaliteniji smo u odnosu na proteklu sezonu, a dobili smo i dovoljno kvalitetnih pojačanja. Nadam se da će nam koristiti u narednoj sezoni u kojoj je cilj vrh tabele, gdje je Zrinjskom mjesto", završio je Stojkić.

Utakmica između Zrinjskog i Santa Colome se igra s početkom u 18:30 sati.