Nogomet
0

Pero Stojkić: Mi smo prvaci i trebamo voditi glavnu riječ

Piše: A. M.
Pero Stojkić
Pero Stojkić
Aktualni prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski danas će gostovati u Bijeljini kod neugodne Mladosti koju iz prošle sezone Mostarci po lijepom pamte obzirom da su je u dva navrata u prvenstvu pobijedili, i uz to eliminisali iz Kupa BiH. Kapiten Zrinjskog Pero Stojkić igra u odličnoj formi što je potvrdio na gradskom derbiju protiv Veleža, a dobroj igri nada se i na današnjoj utakmici.

“Bez obzira na poziciju Mladosti na tabeli, pa i na njihove posljednje rezultate u Premijer ligi, mi meč dočekujemo sa dozom opreza, uz dužni respekt prema protivniku. U prošloj sezoni smo pobijedili u Bijeljini, ali tada nije sve išlo onako kako smo prethodno zamišljali. Radi se o čvrstom protivniku koji posebno dobro igra u defanzivi”, kaže Stojkić.

Bez obzira na kvalitetnu odbranu Mladosti Stojkić je veliki optimista pred današnji meč.

“Mi smo prvaci i mi trebamo voditi glavnu riječ na terenu. Moramo biti hrabri i maksimalno koncentrisani, a ako sprovedemo sve ono što zamisli stručni štab, ja sam siguran da ćemo pobijediti. Ne smijemo dozvoliti Širokom Brijegu da ostvari osjetniju bodovnu prednost od ove koju trenutno imaju”, dodao je Stojkić. U timu Zrinjskog zbog povrede danas neće biti Matije Kataneca.