Nogomet
110

Perišić donio pobjedu Hrvatskoj nad Malijem

Anadolija
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Hrvatska fudbalska reprezentacija je danas na stadionu Gradski vrt u Osijeku savladala najbolju selekciju Malija rezultatom 2:1.

Utakmica je odigrana u lijepom ambijentu, pred punim tribinama osječkog stadiona. Dvostruki strijelac za Hrvatsku je bio Perišić, dok je Diarra postigao počasni gol za afričku selekciju. 

Selektor Hrvatske Niko Kovač se odlučio na teren izvesti sastav: Pletikosa, Vida, Schildenfeld, Ćorluka, Srna, Vukojević, Rakitić, Perišić, Sammir, Olić i Mandžukić.

Njegov kolega Henryk Kasperczak je izveo sastav: Diakite, Tamboura, Diawara, N'Diaye, Coulibaly, Yattabare, Doumbia, Toure, Dicko, Sacko i Trabore.

Hrvatska je u vodstvo došla golom Perišića u 15. minuti utakmice. Asistent je bio sjajni Rakitić koji je izbacio Perišića u for, a ovaj nije propustio priliku da dovede svoju ekipu u vodstvo.

Manje od dvadeset minuta trebalo je igračima Hrvatske u drugom poluvremenu da postignu novi pogodak. Strijelac je ponovo bio Perišić, koji je najbolje reagovao nakon kornera domaće ekipe.

Gostujuća ekipa je smanjila rezultat u 79. minuti na 2:1. Strijelac je bio Diarra koji je iskoristio lošu reakciju hrvatske odbrane nakon kornera.