Zrinjski spreman za novu sezonu
0

VIDEO / Perić: Imamo nove igrače, s njima krećemo na vrh

Klix.ba
Danas je u prostorijama HŠK Zrinjski održana konferencija za medije, na kojoj su predstavljeni novi igrači.

Trener Dragan Perić je najavio ciljeve Zrinjskog u sezoni koja dolazi:

"Napravili smo dobru selekciju i izabrali smo ono najbolje što imamo u ovom momentu te mogu s pravom reći da sa ovom ekipom možemo konkurirati za sami vrh. Krenut ćemo u sami vrh, a dokle ćemo stići to ćemo vidjeti. Ekipe koje su bile ispred nas u prvenstvu sigurno su favoriti u ovoj narednoj sezoni, ali mi ćemo probati pomrsiti račune svima njima. Mi ćemo u svakoj utakmici dati maksimum i opet ponavljam, ko nije spreman za Zrinjski krvariti, ne treba ni biti ovdje, ja sam spreman za Zrinjski poginuti, a oni moraju biti spremni krvariti i tako ćemo se odnositi prema svakoj utakmici, bila domaća ili gostujuća".

Nakon trenera prisutnima se obratio i Nemanja Šćepanović.

"Start ovih priprema Zrinjskog dovoljno govori o tome da ulaze ozbiljnije nego u prethodnoj sezoni. Pojačanja su sigurno ciljana. U svakoj utakmici trebamo dati svoj maksimum i vratiti Zrinjski na staru slavu. Mislim da nisam pogriješio što sam došao ovdje. Ekipa je mlada i ima potreban broj iskusnih igrača te svoj kvalitet trebamo pokazati u utakmicama".

Napad Zrinjskog pojačan je dolaskom Igora Aničića.

"Došao sam u ovaj klub, jer ima velike ambicije. Mi ćemo probati pomrsiti račune ostalima, jer zaista imamo dobru ekipu za sam vrh".

Povratnik u redove Zrinjskog je Goran Marković.

"Tu sam od prvog dana priprema, većinu momaka ne poznajem, ali odlično su me prihvatili. U ovim pripremama smo odigrali 5-6 utakmica, u svaku od njih smo ušli maksimalno. Tokom prvenstva ćemo biti sve uigraniji i sve ozbiljniji. Mislim da imamo pravog trenera, prave saradnike i da možemo ostvariti zacrtani cilj".

Javnosti su još predstavljeni mladi Ivan Ferenc, koji je prošao omladinsku školu Zrinjskog te mladi odbrambeni igrač iz Čapljine Robert Grbavac.