Vanredna konferencija za medije
0

Perez: Laž je da su Casillas i Ramos postavili ultimatum

Totalsport
Florentino Perez (Foto: Arhiv/AFP)
Florentino Perez (Foto: Arhiv/AFP)
Vanrednu konferenciju za novinare u četvrtak je održao predsjednik Real Madrida Florentino Perez. Razlog je bio članak u Marci o navodnom sukobu dijela Realovih nogometaša s trenerom Joseom Mourinhom.

Podsjetimo, madridski dnevnik je donio informaciju da su kapiten Iker Casillas i njegov zamjenik Sergio Ramos bili na sastanku kod Pereze i jasno mu postavili ultimatum: ili mi ili Mourinho. Prema istom članku, još je nekoliko igrača najavilo odlazak na ljeto ukoliko kontroverzni portugalski stručnjak ostane na klupi.

Na službenu reakciju iz "kraljevskog kluba" nije trebalo dugo čekati.

"Taj je članak obična laž kojom se želi destabilizovati klub", poručio je u uvodu svog monologa Perez.

"Kao što vidite, morao sam promijeniti svoj običaj da ne komentarišem dnevna zbivanja u klubu. Potpuna je neistina da su mi klupski kapiteni na zajedničkom ručku u utorak postavili bilo kakav ultimatum vezan uz trenera ili bilo što drugo. Kao što je običaj svakog januara, glavni direktor Jose Angel Sanchez i ja smo se našli na ručku s kapitenima isključivo kako bismo dogovorili premije za različita ovosezonska takmičenja".

Perez je dodao kako nije razgovarao s Mourinhom o spornom članku, te kako niko iz spomenutog dnevnika prije objave članka nije kontaktirao nijednog od četverice sudionika klupskog ručka.

"Mislim da bi trebale postojati etičke granice koje bi trebali poštovati čak i oni koji ne podržavaju naš projekt", zaključio je prvi čovjek Reala.