Nogomet
0

Perez: 100 miliona eura za Balea je previše

Totalsport
Florentino Perez (Foto: AFP)
Florentino Perez (Foto: AFP)
Nakon sastanka s Tottenhamovim predsjednikom Danielom Levyjem u Miamiju predsjednik Real Madrida Florentino Perez izjavio je kako je tražena odštetna svota za Garetha Balea previsoka.

Real je u lovu na velškog nogometaša "spursa" od otvaranja prijelaznog roka, a Tottenham ga odbija prodati za odštetu manju od 100 miliona eura, što bi bio novi svjetski rekord.

"Razgovaramo s puno ljudi i vidjet ćemo što proizaći iz tih pregovora. Govorim o pregovorima oko tog igrača (Balea) i drugih", rekao je Perez za ESPN.

"Ne volim govoriti o igraču iz poštovanja prema njemu samome, kao i klubu i predsjedniku koji je moj prijatelj s kojim sam utemeljio dobro prijateljstvo prošlog ljeta zbog transfera Luke Modrića. Ako ne govorimo o imenima, onda ne govorimo niti o novcu, ali 100 miliona eura čini se puno za mene. Ali ne govorim ozbiljno jer za to nema potrebe i kao što sam rekao iz poštovanja prema klubu", dodao je predsjednik "kraljevskog kluba".

Novinari su Pereza pitali i da li je Cristiano Ronaldo tokom predsezonske američke turneje bio blizu potpisivanja produženja ugovora kao što se medijski nagađalo.

"Ne. Svi smo uvjereni da će on završiti sportsku karijeru u Real Madridu. Mislim da ćemo pred kraj ljeta pokušati riješiti to pitanje."