Juande Ramos
0

"Pepeova kazna je prestroga"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Trener Real Madrida Juande Ramos brani svog portugalskog braniča Pepea nakon incidenta koji je uzrokovao u dvoboju protiv Getafea na Santiago Bernabeuu u dvoboju 32. kola španjolskog nogometnog prvenstva.

Napravljeni jedanaesterac, udarac nogom, pa gaženje igrača koji ga je iznudio (Casquero), iako prekršaj uopće nije bio sporan, potom nokaut drugog nogometaša, crveni karton i, napokon, psovanje sudaca (“Svi ste vi kurvini sinovi!”), sve je to 26-godišnji portugalski branič Reala Pepe nanizao u 60-ak sekundi u završnici dvoboja.

To je natjeralo Disciplinski odbor Španjolskog nogometnog saveza da Pepea kazni s deset utakmica zabrane nastupa, što znači da će Portugalac propustiti posljednjih šest utakmica ove sezone, kao i prve četiri sljedeće sezone.

Iako Ramos Pepea ni u kojem slučaju ne opravdava, smatra da je takva presuda prestroga.

  • I dalje vjerujem da je to bio trenutak ludila i da je Pepe izgubio kontrolu samo na trenutak. Nije to učinio namjerno i nije ni znao što zapravo čini. Nije mu namjera bila nikoga ozlijediti. Poludio je i počeo je nasumično udarati. Ali nema opravdanja za njegovo ponašanje. Nakon incidenta znao je da ga čeka teška kazna i prihvatio ju je. Mislim i dalje da je ona prestroga, ali idemo dalje - rekao je Ramos.