Nakon sudara glavom
12

Pepe ne smije gledati TV, sjediti za računarom niti koristiti telefon

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nakon što je pretrpio traumu u sudaru glavama sa svojim golmanom Ikerom Casillasom u nedjeljnome prvenstvenom dvoboju protiv Valencije, Realov odbrambeni nogometaš Pepe kratkoročno je izgubio pamćenje.

Nakon događaja u 41. minuti, dok je sjedio u svlačionici omotane glave, Portugalac je bio sasvim izgubljen. Nije prepoznavao saigrače i nije znao suvislo odgovoriti na pitanja šta tu radi i čime se uopće bavi. Klupski ljekari su ga tada odlučili otpremiti u bolnicu, gdje je na promatranju bio 16 sati prije nego što je pušten na kućnu njegu.

Ljekari su 29-godišnjem nogometašu dali stroga pravila kojih se mora pridržavati kako bi se čim prije oporavio: ne smije gledati televiziju, koristiti računar niti telefonirati pametnim mobitelom.

Također mu je sugerisano da ne prima posjetitelje. Mala je iznimka napravljena samo zbog najboljeg i najvažnijeg među njegovim prijateljima, klupskog saigrača Cristiana Ronalda.

Brazilac s portugalskim pasošem propustit će u četvrtak prvi dvoboj Španskog superkupa, koji se igra na Barceloninom stadionu. S obzirom na Pepeovu ekscesnu prošlost u "clasicosima", možda to i neće biti tako loša vijest za utakmicu i očekivanu napetost na terenu kakvu derbiji Barcelone i Reala redovno izazivaju.