Nogomet
0

Pepe kažnjen s deset utakmica suspenzije

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španjolski nogometni savez odrezao je drastičnu kaznu braniču madridskog Reala Pepeu radi “pomahnitale” reakcije u susretu 32. kola Primere protiv Getafea na Santiago Bernabeuu (21. aprila).

Disciplinski odbor Španjolskog saveza odredio je Pepeu suspenziju od deset utakmica, što znači da će morati propustiti sve utakmice do kraja ove sezone (njih 6), te prve četiri iduće sezone.

Ipak, Disciplinski odbor je donio i jednu odluku koju su iz Reala oduševljeno pozdravili, a to je poništenje žutog kartona Gonzala Higuaina koje bi ga udaljilo s travnjaka za gostujući nedjeljni dvoboj sa Sevillom u 33. kolu španjolskog prvenstva. Higuain je najbolji strijelac “kraljevskog kluba” ove sezone s 18 postignutih golova i mogućnost njegova nastupa veliko je ohrabrenje za trenera Juandea Ramosa uoči dvoboja sa Sevillom u kojem je Realu nužna pobjeda kako bi održao pritisak na vodećom Barcelonom i produljio nadu u obranu naslova.

Podsjetimo na kraju što je Pepea koštalo zabrane nastupa od deset utakmica. Napravljeni 11-erac, udarac nogom pa gaženje igrača koji ga je iznudio (Casquero), iako prekršaj uopće nije bio sporan, potom nokaut drugog nogometaša, crveni karton i, napokon, psovanje sudaca (“Svi ste vi kurvini sinovi!”), sve je to 26-godišnji portugalski branič napravio u 60-ak sekundi u završnici dvoboja.

Pepeova reakcija trebala je Reala koštati poraza, obzirom da se incident dogodio u 87. minuti pri rezultatu 2-2, no Casillas je obranio jedanaesterac, a Higuain do kraja zabio za Realovu pobjedu 3-2.