Nogomet
18

Pepe: Ispisali smo brilijantnu stranicu u historiji portugalskog nogometa

Klix.ba
Pepe (Foto: EPA)
Pepe (Foto: EPA)
U sinoćnjem finalu Evropskog prvenstva Portugal je savladao Francusku golom u produžecima te tako postao novi evropski prvak. Za odbranu se brinuo Pepe, sjajni defanzivac portugalskog tima i Real Madrida.

Uprkos tome što su veoma rano ostali bez povrijeđenog kapitena Cristiana Ronalda, Portugalci su uspjeli pobijediti domaćine Francuze. Pepe smatra da je titula prvaka Evrope zasluženo otišla u ruke njegovog tima.

"Bilo je teško, posebno jer smo izgubili glavnog igrača. Polagali smo nade u njega jer Ronaldo može postići pogodak u svakom trenutku. Kad nije mogao nastaviti, rekao sam saigračima da moramo osvojiti trofej za njega. Trener nas je dobro pripremio, a izmjene su napravljene u pravom trenutku. Krvarili smo, dresove natopili znojem i suzama, ispisali smo brilijantnu stranicu u knjizi historije portugalskog nogometa", izjavio je Pepe.

Sinoćnja utakmica je završena 0:0 u regularnom dijelu, a onda je u produžecima, tačnije u 109. minuti, Eder svojim golom donio Portugalu pobjedu i titulu.