Nogomet
3

Pep Guardiola već uigrava tiki-taka igru sa Bayernovim igračima

Klix.ba
(Foto: AFP)
Pep Guardiola održao je prvi trening kao trener minhenskog Bayerna. Ono što se spekulisalo posljednjih mjeseci postalo je istina. Katalonac će pokušati uvesti tiki-taku, stil igre kratkih pasova koji je krasio Barcelonu nekoliko posljednjih godina.

Guardiolu i igrače je na stadionu Allianz Arena dočekalo blizu 8.000 navijača koji su nekoliko puta aplaudirali najtrofejnijem Barceloninom treneru i prvacima Evrope. Guardiola je odlučio da trening bude otvoren za javnost prva dva dana, što je naišlo na odobravanje Bayernovih navijača.

"Mnogo smo radili sa loptom i bilo je veoma zabavno", kazao je Thomas Muller. Katalonski stručnjak je na raspolaganju imao većinu igrača. Brazilci Dante i Luiz Gustavo te Španac Javi Martinez nalaze se na Kupu konfederacija, a Bastian Schweinsteiger je zbog povrede trening gledao sa klupe.

"Nadam se da ćemo zadržati nivo igre od prošle sezone. Moram se što prije naviknuti na igrače i protivnike", kazao je Guardiola.

Guardiola je kao debitant na klupi Barcelone osvojio trostruku krunu (La Ligu, Ligu prvaka i Kup kralja) nakon što je prekomandovan iz druge u prvu ekipu. U četiri godine, sa katalonskim divom osvojio je 14 od mogućih 19 titula, čime je postao najtrofejniji trener Blaugrane svih vremena. Upravo će se njegov bivši i sadašnji klub susresti u prijateljskoj utakmici 24. jula na Allianz Areni.