Službeno
0

Pellegrini tri godine u Malagi

Totalsport
Manuel Pellegrini (Foto: Reuters)
Manuel Pellegrini (Foto: Reuters)
Čileanski nogometni trener Manuel Pellegrini imenovan je novim trenerom španskog prvoligaša Malage, objavili su u četvrtak iz andaluzijskog kluba.

Prošle sezone trener madridskog Reala potpisao je trogodišnji ugovor, kako je otkrio sam, premda su mu iz kluba ponudili petogodišnji.

"Čileanski trener Manuel Pellegrini sutra će biti predstavljen kao naš novi trener", saopćili su iz kluba, nakon čega se oglasio sam Čileanac: "Uzbuđen sam i vrlo zadovoljan. Osjećam se sposobnim preokrenuti situaciju u klubu i nadam se da će se tim ubrzo oporaviti."

Pellegrini je na elitnu trenersku scenu stupio pretvorivši španski Villarreal iz prosječne ekipe u evropskog diva vodeći ga od 2004. do 2009. godine, nakon čega je na godinu dana preuzeo Real. Pobjeđivao je lani sve osim Barcelone, koja je u oba prvenstvena dvoboja opet porazila i igrački ponizila madridski klub, te je zbog toga morao prepustiti mjesto Joseu Mourinhu.

Malaga je trenutno 18-plasirana ekipa na tabeli 20 španjolskih prvoligaša. Ovog je ljeta klub iz Andaluzije kupio katarski bilijarder šeik Abdulah. Odmah je angažiran portugalski stručnjak Jesualdo Ferrerira, bivši uspješni trener Porta. Zadržao se na klupi, međutim, samo tri mjeseca.