Nogomet
0

Pellegrini sada želi u City dovesti Cardoza i Freda

Totalsport
Manuel Pellegrini (Foto: AFP)
Manuel Pellegrini (Foto: AFP)
Novi menadžer nogometaša Manchester Cityja Manuel Pellegrini odustao je od dovođenja urugvajskog napadača Napolija Edinsona Cavanija (26) i okrenuo se Brazilcu Fredu (29) i Paragvajcu Oscaru Cardozu (30), piše Daily Mail.

U Fluminenseovom igraču Fredu, koji će večeras predvoditi napad brazilske reprezentacije protiv Španije u finalu Kupa konfederacija, Pellegrini vidi savršenu zamjenu za Argentinca Carlosa Teveza koji je prešao u Juventus, a pri samom vrhu želja čileanskog stručnjaka je i Cardozo, koji predvodi vrh Benficinog napada od 2007. godine.

Pellegrinijev prethodnik Roberto Mancini inzistirao je na Cavaniju kao glavnoj meti u ljetnom prijelaznom roku, ali nakon njegove smjene i odbijenice prvotne Cityjeve ponude za urugvajskog napadača, čini se da su Građani posve odustali od tog posla. Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis insistira na odštetnoj klauzuli od 63 miliona eura, što očito u Cityju nisu spremni platiti.

U Cityju su, podsjećamo, već ranije pojačali svoje redove španskim krilnim igračem Jesusom Navasom i brazilskim veznjakom Fernandinhom, a pokušavaju dovesti i portugalskog stopera madridskog Reala Pepea.