Trener Malage
1

Pellegrini: Premalo je Arsenalovih 20 miliona eura za Cazorlu

Totalsport
Trener nogometaša Malage Manuel Pellegrini upozorio je kolegu iz Arsenala Arsena Wengera da ne može očekivati kako će im Santija Cazorlu prodati "ispod cijene".

Zbog dugova prema igračima i finansijskih poteškoća u kojima se našla španska ekipa, Arsenal je odlučio iskoristiti priliku i u svoje redove dovesti ofanzivnog veznjaka i španskog reprezentativca Santija Cazorlu.

Po tom pitanju s klupskih priprema iz Venezuele oglasio se i trener Malage Manuel Pellegrini koji se još ne miri s činjenicom da će mu uprava prodati jednog od najvažnijih igrača pred početak sezone u kojoj klub prvi puta u povijesti igra kvalifikacije Lige prvaka.

"Dok traje izgradnja tima tokom priprema uvijek ima ponuda za neke igrače. Čuo sam da postoji ponuda i za Santija Cazorlu, ali prodati ga za 20 miliona eura je kao da ste ga poklonili. Mislim da tako razmišljaju i ostali u klubu, te da nemaju namjeru pristati na taj transfer", poručio je trener Malage.

"Tako nešto značajno bi potkopalo naše ambicije u Ligi prvaka. Ako dođe kvalitetna ponuda, naravno da ju uvijek treba saslušati, ali smatram da Santi neće otići za 20 miliona eura jer bi to bila prodaja ispod cijene koja bi poslala i pogrešnu poruku iz kluba", ocijenio je Pellegrini.