Uoči utakmice Malaga - Real Madrid
0

Pellegrini: Nemam šta dokazivati Mourinhu

Totalsport
Manuel Pellegrini
Manuel Pellegrini
Uoči subotnjeg dvoboja Malage i Real Madrida u sklopu 9. kola Primere trener nogometaša Malage Manuel Pellegrini dotakao se i svog nasljednika u "kraljevskom klubu" Josea Mourinha.

Na klupi Reala Pellegrini je sjedio od jula 2009. godine do maja 2010., kada ga je naslijedio Mourinho. Čileanski stručnjak i danas se ponekad zna kritički dotaknuti svog bivšeg kluba, posebice uprave, koja mu, kaže, nije dopuštala da uspostavi autoritet u svlačionici.

Ipak, uoči dvoboja Pellegrini kaže da će pokušati zaustaviti Real na terenu ne verbalnim okršajima uoči utakmice.

"Nemam šta dokazivati Mourinhu. Imao sam puno prilika otići u razne klubove, a odluka koju sam donio jedna je od najboljih u mom životu", rekao je Pellegrini, trener koji je u tri ovosezonska domaća ogleda odveo Malagu do triju pobjeda.

"Real će naravno biti favorit uvijek u svakoj utakmici, ali to mora i dokazati na terenu. Mi ćemo poduzeti neke mjere predostrožnosti, ali ćemo pokušati igrati naš nogomet".

Upitan da li će se odbrana Malage posebno koncentrisati na nekog Realovog pojedinca, Pellegrini je rekao: "Bilo bi se pogrešno koncentrisati na Cristiana, Kaku, Özila ili Higuaina. Moramo se braniti i igrati kao ekipa".