Nogomet
29

Pellegrini: Nema šanse da pustimo Džeku u januaru

Totalsport
Manuel Pellegrini i Edin Džeko (Foto: AFP)
Manuel Pellegrini i Edin Džeko (Foto: AFP)
Manuel Pellegrini, menadžer Manchester Cityja, insistira na ostanku bosanskohercegovačkog reprezentativnog napadača Edina Džeke u klubu i nakon januarskog prijelaznog roka.

Džeko je upisao samo sedam nastupa u prvoj postavi Manchester Cityja u Premierligi ove sezone, s obzirom na dobru formu njegovih kolega iz napada, Sergija Agüera i Alvara Negreda. Povremeno je podsjećao na svoju važnost u ekipi, kao u subotu kada je zabio za pobjedu 1-0 protiv Crystal Palacea.

Budući da je Agüero trenutno van terena zbog povrede lista, Džeko bi mogao dobijati još više prilika u narednom periodu.

S obzirom na plasman Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo, šuškalo se kako bi Džeko mogao poželjeti odlazak u januaru u klub u kojem će konstantno igrati, kako bi što spremniji dočekao svjetsku smotru u Brazilu, ali Pellegrini kaže kako njegov odlazak ne dolazi u obzir.

"On je važan igrač za našu ekipu i nema šanse da ga pustimo u januaru. Mislim da je Edin među igračima koji su najviše igrali u decembru. Jasno je da on želi igrati svaku utakmicu, ali to je nemoguće s obzirom na broj utakmica koje moramo odigrati", rekao je Pellegrini.

"Mislim da je Džeko sretan u našem klubu. On je za nas važan napadač, odličan napadač i mogao bi dobiti puno ponuda od drugih klubova, ali nema šanse da ćemo ga mi pustiti", dodao je menadžer Manchester Cityja.