Španski mediji
0

Pellegrini ima dvije utakmice za spašavanje posla

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Loše rezultate u posljednje vrijeme nogometaši madridskog Reala ''začinili'' su sramotnim porazom u gostima kod trećeligaša Alcorcona 4-0 u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa kralja.

Klub koji je minulog ljeta krenuo u stvaranje ''Dream Teama'', te potrošio oko 250 miliona eura na pojačanja, ostvario je samo jednu pobjedu u zadnjih pet utakmica, a ponižavajući poraz u utorak upalio je zvono za uzbunu na Santiago Brenabeuu.

AS i Sport pišu da će čileanski trener Manuel Pellegrini, koji je stigao prošlog ljeta na klupu ''kraljevskog kluba'' iz Villarreala, ostati bez posla u Realu ukoliko izgubi sljedećeg vikenda u prvenstvu protiv Getafea, ili protiv Milana sljedeće sedmice u Ligi prvaka. Sport je otišao korak dalje i dodao kako je predsjednik Florentino Perez već zatražio sportskog direktora Jorgea Valdana da preuzme vođenje tima!

Bivši argentinski repretentativac, 54-godišnji Valdano, 1995. godine je s Realom osvojio naslov prvaka kao trener, ali posljednje iskustvo u vođenju momčadi imao je s Valencijom još u sezoni 1996/97. Perez je, navodno, nezadovoljan s dostupnim trenerima ukoliko Pellegrini dobije otkaz, te smatra da bi u tom slučaju Valdano bio najbolji izbor.

Valdano, pak, u izjavi za Marcu nije nagovijestio takav epilog. Ponudio je tek ispriku navijačima Reala za bruku u Alcorconu...

  • Molio bih navijače da nam oproste za ovo poniženje. Iz ovakvog poraza moramo naučiti lekciju, uvjeren sam i da hoćemo. Naša ekipa je sastavljena od jako dobrih profesionalaca koji su ponosni igrači, ali imali smo stvarno lošu večer.

Valdano je, navodno, u poluvremenu utakmice protiv Alcorcona, ušao u svlačionicu momčadi, što je dodatno pojačalo špekulacije o nesigurnoj budućnosti Pellegrinija na klupi. Međutim, Valdano tvrdi suprotno:

  • Moramo svi zajedno prevladati ovu situaciju, uključujući i trenera!