Nogomet
3

Pele: "Zlatnu loptu" mora dobiti Messi ili Cristiano Ronaldo

Totalsport
Messi i Ronaldo (Foto: AFP)
Messi i Ronaldo (Foto: AFP)
Po mnogima najbolji nogometaš svih vremena, Pele, smatra da bi za "Zlatnu loptu", nagradu koja se dodjeljuje naboljem nogometašu godine, trebala konkurirati isključivo dva igrača.

"Mnogo je solidnih igrača. Ali 'Zlatna lopta' mora ići u ruke Lionelu Messiju ili Cristianu Ronaldu. Neymar bi tek mogao postati najbolji igrač svijeta, no za sada su ova dvojica otprilike četiri, pet godina ispred njega", rekao je Pele, te nastavio hvaliti svog sunarodnjaka.

"Hoće li Neymar postati Barcelonina legenda ne znam, ali vjerujem da je on jedan od najperspektivnijih igrača današnjice, iako još nema iskustvo kakvo posjeduju Messi i Ronaldo. Osam mjeseci koliko mu je još preostalo igranja u Španiji prije početka Svjetskog prvenstva u Brazilu će mu jako dobro doći", zaključio je legendarni Pele.

Messi, Cristiano Ronaldo i Neymar su se našli na skraćenom popisu 23-ojice nogometaša koji su još u igri za "Zlatnu loptu". FIFA (Međunarodna nogometna organizacija) će 2. decembra objaviti imena trojice finalista, nakon čega će 13. januaru u Cirihu, u sklopu gala večere, objaviti ime pobjednika.