Danas je lakše igračima
2

Pele: Nisam poznat samo na Mjesecu

FENA
Pele
Pele
Legendarni brazilski nogometaš Pele rekao je danas da su u njegovo vrijeme igrači morali mnogo više da se trude da bi postali slavni i da je zbog toga morao da se dokazuje na raznim kontinentima.

"Danas igrači pošalju poljubac u kameru i to se pojavi širom svijeta. U moje vrijeme, morali smo da igramo u svakoj zemlji da bismo postali poznati. To mi nije pošlo za rukom jedino na Mjesecu, ali samo zato jer tamo nisam igrao nogomet", našalio se Pele.

On je nastavio debatu o trenutno najboljem igraču na svijetu riječima da mladi napadač Santosa Neymar može da postane kompletniji igrač od argentinskih igrača Lionela Messija i Diega Maradone.

"Maradona je bio odličan nogometaš, ali koristio je samo lijevu nogu. Messi malo podsjeća na njega u tom smislu. Neymar ima potencijal da ih nadmaši, jer je kompletniji igrač. On je izuzetan, ali ponekad pokazauje da nije zreo da preuzme odgovornost. Definitivno je sposoban to da uradi", poručio je Pele.

Pele je s reprezentacijom Brazila bio prvak svijeta 1958., 1962. i 1970. godine, a tokom 21-godišnje karijere postigao je 1.281 gol.