Nogomet
0

Pele: Neymar više brine o frizuri nego o nogometu

Totalsport
Neymar (Foto: AFP)
Neymar (Foto: AFP)
Jedan od najvećih nogometaša svih vremena Pele (72) žestoko je kritizirao najtalentiranijeg brazilskog igrača današnjice, 21-godišnjeg Neymara, u razgovoru za brazilski dnevnik O Estado de Sao Paulo.

Iako je prošle godine Pele izjavio kako je Neymar bolji od Messija, nije ga kroz medijske nastupe u međuvremenu propustio ni "spustiti na zemlju".

"U reprezentaciji je on normalan igrač. Odličan je igrač, ali nema međunarodnog iskustva. Kada god igra izvan Brazila, nije dobar. Svi kažu kako mora riješiti svoje probleme s reprezentacijom, ali on na to nije spreman. Evropski nogomet je drugačiji od latinskog", rekao je Pele i potom dodao kako Neymar druge, trivijalne stvari stavlja ispred nogometa.

"Mi u Santosu kažemo da je Neymar najbolji na svijetu, ali njemu je više stalo do pojave u medijima nego do igre za ekipu. Neymar ima veliku odgovornost, ali njegova je glavna briga kako promijeniti stil ili svoju frizuru".

Ovakvi Peleovi komentari nisu se nimalo svidjeli Neymarovom agentu Wagneru Ribeiru.

"Pele bi se trebao brinuti za svoje unuke umjesto govoriti o Neymaru. To je ljubomora. Da Pele igra danas, bio bi inferioran spram Neymara. U njegovo vrijeme odbrambeni igrači su bili spori i nivo fizičke pripremljenosti nije bila ista", rekao je Ribeiro za Globoesporte.