Nastavak prepucavanja
0

Pele: Maradonu ne treba ozbiljno shvatati

Totalsport
Ako postoje sportisti koji nikada neće stati jedan pored drugog i srdačno pružiti ruke onda su to Pele i Diego Maradona, bez sumnje dvojica najvećih nogometaša svih vremena.

Novi povod za nastavak verbalnog rata je utakmica između Argentine i Brazila, koja će se u subotu, u sklopu južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na SP 2010. godine u Južnoafričku Republiku, odigrati u Rosariju.

Na tu je temu Maradona nedavno dao intervju u kojem se dotakao i brazilske legende Pelea. Nakon što je argentinski selektor izjavio da u timu ima bolje igrače od onih od kojih je satkana brazilska reprezentacija, nije propustio priliku još jednom reći da je on sam bio bolji igrač od Brazilca.

  • U jednoj anketi u kojoj su glasali obični ljudi, Pele je osvojio drugo mjesto iza mene. Niko mi to ne može oduzeti. A u jednoj drugoj anketi u Brazilu, također je bio drugi u izboru za najboljeg sportistu, iza Ayrtona Senne. Trebao bi prestati osvajati druga mjesta - kazao je Maradona.

Peleov odgovor nije trebalo dugo čekati, a kada je stigao bio je kratak, premda je spomenuo i Argentinčeve kvalitete:

  • Postoji mogućnost da jednoga dana on postane dobar trener. A, što se ostalog tiče, znamo svi vrlo dobro ko je Maradona, pa sve što govori nije ni vrijedno ozbiljnog shvatanja.

Na redu je novo Maradonino obraćanje javnosti u nastavku sukoba riječima igrača koji su obilježili nogometnu igru. Sigurno je tek da ga neće trebati dugo čekati.