Medunjanin poručio kolegi
0

"Pele, čujemo se 18. novembra!"

Sarajevo-x.com
Iako je sa mladom selekcijom Holandije prije tri godine pokorio Stari kontinent i postao evropski prvak, iz razgovora sa Harisom Medunjaninom, objavljenog u Sport Centru, nije teško zaključiti da mu je poziv u A tim Bosne i Hercegovine mnogo draži od trofeja sa "lalama".

"Ovo sam čekao godinama i sada ne mogu opisati svoju sreću. Konačno ću zaigrati za reprezentaciju svoje zemlje i biće ispunjena moja najveća životna želja", priznao je Medunjanin u razgovoru za Sport Centar.

Sarajlija, koji je rođen 8. marta 1988. godine, od prošle godine nosi dres španskog prvoligaša Valladolida. Zajedno sa Medunjaninom nastupa jedan Portugalac, Vitor Hugo Gomes Passos, koji je u redove španskog prvoligaša posuđen iz Porta.

"Pele je mladi reprezentativac Portugala, a ubijeđen je kako će njegove kolege otići na Mundijal. Rekao mi je kako nemamo šansi protiv njih, na što sam mu odgovorio da se ništa ne zna i da je u 180 minuta sve moguće. Hladno sam reagovao, rekavši mu kako ćemo se čuti 18. novembra“, objasnio je Medunjanin, igrač koji je ranije imao priliku igrati i protiv portugalskih A reprezentativaca, Simaa (Atletico Madrid ) i Pepea (Real).

Šta je još Medunjanin rekao o sudbonosnim utakmicama sa Portugalom i njihovim reprezentativcima, možete pročitati u novom broju Sport Centra koji je od utorka (10. novembra) u prodaji na kioscima u cijeloj BiH.