Nogomet
0

Pedro Leon: Mourinho me ponizio

Totalsport
Pedro Leon u dresu Reala
Pedro Leon u dresu Reala
Vezni nogometaš Getafea Pedro Leon požalio se u razgovoru za radiostanicu Cadena Ser kako ga je trener madridskog Reala Jose Mourinho ponizio u periodu dok je lani igrao za "kraljevski klub".

Mourinho je u septembru prošle godine na jedan novinarski upit o izostavljanju Pedra Leona iz sastava za susret Lige prvaka protiv Auxerrea, burno reagirao i odgovorio u svom stilu:

"Govorite o Pedru Leonu kao da je Zinedine Zidane, Diego Maradona ili Alfredo di Stefano. On je sjajan igrač koji je donedavno igrao u Getafeu. Kada će raditi kako ja želim, tada će mu biti lakše zaigrati, a kada neće, bit će mu teže igrati."

U ljetnom prelaznom roku Mourinho je 24-godišnjem Leonu poručio da za njega nema mjesta u njegovoj ekipi, pa se ovaj vratio u Getafe.

"Mourinhove riječi o meni da nisam Maradona ili Zidane su me zaboljele. Više nego sadržaj zabolio me način na koji je to rekao. Možete reći isto, ali na ljepši način. Osjećao sam se poniženim", pojadao se Leon, koji je stigao u Real na ljeto 2010. godine iz Getafea uz odštetu od 10 miliona eura.

Ipak, kroz cijelu sezonu skupio je samo šest nastupa u kojima je postigao jedan gol, nakon čega se vratio u Getafe.