Nogomet
0

Pedro Leon i Pepe na izlaznim vratima Reala

Totalsport
Pedro Leon u bijelom dresu (Foto: AP)
Pedro Leon u bijelom dresu (Foto: AP)
Prema pisanju španskih medija, dvojica su nogometaša na izlaznim vratima Real Madrida. Riječ je o španskom veznjaku Pedru Leonu (23) i portugalskom braniču Pepeu (27).

Marca piše da bi Pedro Leon mogao napustiti Santiago Bernabeu već u januarskom prijelaznom roku, jer "nije u milosti" trenera Josea Mourinha.

Izostavio je Mourinho Leona iz kadra za utakmicu 2. kola Lige prvaka s Auxerreom u utorak zbog igračevog neposluha (nepoštivanje Mourinhovih taktičkih zamisli, op.a.), a navodno ga je portugalski trener već na zimu spreman poslati na posudbu u redove Milana, koji je pokazao interes za njegovim angažmanom.

Moglo bi se tako dogoditi da Leon nakon samo nekoliko mjeseci provedenih u Realu napusti klub, budući je stigao u ljetnom prijelaznom roku iz Getafea uz odštetu od 10 miliona eura.

Kod Pepea je situacija drugačija. Vrsni branič nema problema s Mourinhom, ali nije zadovoljan s uslovima koje mu u Realu nude za produženje ugovora. As piše da je problem finansijske prirode, jer Pepe potražuje pet miliona eura godišnjih primanja za trogodišnje produženje, dok mu Real nudi 3,5 miliona.

Trenutno Pepe zarađuje oko 1,8 miliona godišnje, te je jedan od slabije plaćenih igrača Reala, a aktuelni ga ugovor veže za “kraljevski klub” još dvije godine. Ukoliko u klubu ne pristanu na njegove uslove, navodno bi prijevremeno mogao promijeniti sredinu.