Kvalitetna ekipa
1

Pearce: Ko slomi Brazil, uzet će zlato na Igrama

Totalsport
S utakmice Brazil-Velika Britanija (Foto: Arhiv/AFP)
S utakmice Brazil-Velika Britanija (Foto: Arhiv/AFP)
Olimpijska reprezentacija Brazila u petak je na stadionu Riverside u Middlesbroughu nadigrala Veliku Britaniju 2-0 u generalnoj probi pred Olimpijske igre u Londonu.

Dominirao je Brazil tokom cijele utakmice i predstavio se u sjajnom svjetlu prije početka Igara. Inače, nikada u povijesti brazilski nogometaši nisu osvojili olimpijsko zlato, tako da je za Neymara, Thiaga Silvu, Hulka, Marcela i ostale mlađe igrače ovo velika prilika da ispišu povijest brazilskog nogometa.

Stuart Pearce, selektor Velike Britanije, bio je također oduševljen onim što je primijetio kod suparnika, te je rekao:

"Znali smo da će nam Brazil biti opasan suparnik u ovom susretu, a nakon odrađenih 90 minuta smo se na najbolji mogući način u to uvjerili. Nema nikakve dileme, oni su glavni kandidati za zlato", rekao je Pearce i dodao:

"Oni su se vjerovatno godinama spremali za ove Igre, dok smo mi imali daleko manje vremena. To je razlika, ali je očigledno da su Brazilci strašno kvalitetna ekipa s iznimno jakim mladim igračima koji će uskoro, ako već sada nisu, biti zvijezde. Ko ih slomi na Igrama, uzet će zlato. U protivnom, oni to uzimaju".