Nogomet
3

Paul Scholes drugi put objavio kraj nogometne karijere

Totalsport
Paul Scholes (Foto: AFP)
Paul Scholes (Foto: AFP)
Ono što su engleski mediji tokom sedmice najavljivali i dogodilo se u nedjelju. Legendarni vezni nogometaš Manchester Uniteda, 38-godišnji Paul Scholes, objavio je novi, drugi po redu, odlazak u penziju.

"Da, ovo je moj konačni oproštaj. Imao sam iza sebe predivno putovanje, jer sam radio dugo vremena ono što volim, a ujedno sam trenirao pod palicom najvećeg nogometnog trenera ikada", rekao je Scholes.

Veznjak Manchester Uniteda na taj je način slijedio menadžera Sir Alexa Fergusona koji je ove sedmice potvrdio kako, nakon 27 godina na klupi Crvenih vragova, odlazi u penziju. Scholes je cijelu profesionalnu karijeru proveo u Unitedu za čiju je seniorsku ekipu debitirao 1993. godine. Nakon 20 godina prožetih silnim uspjesima iskusni veznjak jeodlučio spustiti zavjesu.

Podsjetimo, već je u maju 2011. prekinuo igračku karijeru, ali se neočekivano reaktivirao u januaru prošle godine. No sada tvrdi da povratka više nema.

Do sada Scholes je odigrao 497 utakmica u Premierligi za United i ako bude odigrao oba meča do kraja ove sezone znači da će ostati tek jednu utakmicu kratak do velikog jubileja - 500. prvenstvene utakmice u dresu Manchester Uniteda.