Nogomet
0

Pato na dobrom putu oporavka

Totalsport
Pato prelazi u PSG (Foto: AFP)
Pato prelazi u PSG (Foto: AFP)
Brazilski napadač talijanskog nogometnog prvaka Milana Alexandre Pato na dobrom je putu oporavka od ozljede bedrenog mišića, navodi klupski liječnik Jean Pierre Meersseman.

Pato ima problema sa spomenutom povredom tokom cijele sezone, te je odigrao tek 11 utakmica u Seriji A. Stoga su ga iz Milana odlučili poslati "preko bare" u SAD kod profesora Fredericka Carricka, renomiranog kiropraktičara specijaliziranog za neurologiju, koji bi mogao okončati probleme 22-godišnjeg Brazilca.

U Milanu se nadaju da bi mogli otkriti izvor Patovih stalnih zdravstvenih problema, a vjeruju da bi oni mogli biti i mentalne prirode.

"Napravili smo neke rane testove i prvi su rezultati ohrabrujući. Imamo jedan od najboljih laboratorija u svijetu koji može dijagnosticirati neurološke probleme. Ako neke stvari pođu po krivu u glavi, to znači da će doći do motoričkih problema. Želimo identificirati problem i pokušati "popraviti" dio mozga koji lošije radi. Vrlo često se događa da sportaš ima mikro-traume koje drugi ne primjećuju, ali koje mogu utjecati na mišiće i udove. Mozak može promijeniti način na koji sve funkcionira. Nisam neko ko prodaje lažnu nadu, ali često ostvarim svoje ciljeve", komentirao je dr. Carrick.