Serie A
0

Pato donio Milanu tri boda, Roma izgubila nakon 3-0 vodstva

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Milana i Lazija jedini su od od favorita ostvarili pobjedu u dosad odigranim dvobojima nedjeljnog programa 26. kola Serije A. Roma i Juventus su izgubili, Udinese remizirao.

Uprkos blijedom izdanju i domaćem porazu (1-0) od Tottenhama u prvoj utakmici osmine finala prošlog utorka, Milan je dokazao da je i dalje jednostavno prejak za nedoraslu talijansku konkurenciju.

Nakon pogotka Robinha za vodstvo gostiju u 25. minuti, Fernandes je izjednačio za domaće nakon sat vremena igre. Pogotkom iz sjajnog soloprodora i varke nad dvojicom stopera Chieva, Pato je donio pobjedu sastavu Massimiliana Allegrija u 82. minuti. Bio je to njegov također deseti prvenstveni pogodak. U igru je ušao u 65. minuti umjesto Cassana.

Slovenski stoper domaćih Boštjan Cesar u 84. je minuti zaradio isključujući, drugi žuti karton.

Golom Francesca Tottija u 51. minuti utakmice na Marassiju Roma je povela protiv domaće Genoe 3-0 došavši nadomak pobjede, time i izlaska iz krize. No, domaći se nogometaši nisu predavali, pa su 21-godišnji Alberto Paloschi, koji je prošlog mjeseca stigao na posudbu iz Parme kao igrač Milana, te Argentinac Rodrigo Palacio, zabili po dva gola za potpuni preokret. Mladom su centarforu to bili prvi ovosezonski golovi, argentinskome 29-godišnjem napadaču, koji je također asistirao Paloschiju za pobjednički, četvrti pogodak, treći i četvrti.

Desni bočni domaće ekipe, Brazilac Rafinha, u 90. je minuti zaradio drugi, isključujući žuti karton.

Svojim je sedmim prvenstvenim pogotkom, postignutim protiv Barija na rimskom Olimpicu u šestoj minuti utakmice, tri boda Lazijevim nogometašima donio 25-godišnji brazilski veznjak Hernanes.

Utopljenika Bresciju (18. na tabeli 20 prvoligaša) na svom Friuliju nije uspio pobijediti Udinese. Završilo je bez pogodaka.

Serie A, 26. kolo:

Chievo – Milan 1-2 (Fernandes 61 / Robinho 25, Pato 82) Fiorentina – Sampdoria 0-0 Genoa – Roma 4-3 (Palacio 52, 74, Paloschi 68, 85 / Mexes 6, Burdisso 16, Totti 51) Lazio – Bari 1-0 (Hernanes 6) Lecce – Juventus 2-0 (Mesbah 32, Bertolacci 48)

Parma -Cesena 2-2 (Crespo 64-11m, Palladino 89 / Rosina 31, Sammarco 79) Udinese – Brescia 0-0 Napoli – Catania (20.45)

Tabela: Milan 55, Inter 50, Napoli 49, Lazio 48...