Le Championnat
1

VIDEO / Pastore i Ibrahimović donijeli PSG-u tri boda

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Nogometaši PSG-a upisali su u petak, u utakmici 5. kola domaćeg prvenstva, pobjedu protiv Toulousea od 2-0.

Druga je to pobjeda Parižana ove sezone (uz tri remija), a dogodio se i prekid Ibrahimovićeve serije. Naime, do ovog je susreta sve golove PSG-a u prvenstvu (četiri) postigao sjajni švedski napadač. Zabio je Zlatan i Toulouseu, ali prvi je strijelac na utakmici ipak bio neko drugi.

U 38. minuti je mladi Talijan Verratti asistirao Argentincu Javieru Pastoreu, a ovaj je lijepo prebacio loptom istrčalog golmana Ahamada. Ibrahimović je, pak, poentirao iz blizine u 69. minuti na sjajnu asistenciju Meneza.

PSG je bio bolji, pa je tako bilo čestih perioda utakmice, posebno u prvom dijelu, kada se teško izlazilo iz gostujućeg šesnaesterca. No, i Toulouse je imao dovoljan broj odličnih šansi, ali su mnoge prokockali njihovi nespretni napadači.

PSG je u petak nastupio u sastavu: Sirigu - Maxwell, Sakho, Alex, Jallet - Matuidi, Verratti, Thiago Motta - Pastore - Ibrahimović, Menez. U drugom su poluvremenu u igru ušli Chantone, Nene i Armand.

U drugom ogledu u petak prvak Montpellier je teško stradao kod novog prvoligaša Reimsa - izgubio je utakmicu s 3-1. 

Le Championnat, 5. kolo:

PSG - Toulouse 2-0 (Pastore 38, Ibrahimović 69) Reims - Montpellier 3-1 (Diego 38, Glombard 71, Courtet 86 / Cabella 55)

Redoslijed: 1. Marseille 12 (-1), 2. Lyon 10 (-1), 3. PSG 9, 4. Lorient 8 (-1), 5. Bordeaux 8 (-1), 6. Toulouse 8...