Nogomet
0

Parma također želi Pavela Nedveda

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Tommaso Ghirardi, predsjednik Parme, prepun je želje da ponovno ovom klubu udahne europski trend, nakon što je Parma osigurala direktan ulazak u Seriju A.

Parma je u Seriji B osvojila drugo mjesto, te je zajedno s Barijem osigurala direktan ulazak među prvoligaše. Trenutno se četiri tima još bore za preostalo posljednje mjesto koje vodi u Seriju A. U pitanju su Brescia, Empoli, Grosseto i Livorno.

Odmah nakon kraja sezone Ghirardi je naznačio da će zasukati rukave tokom prijelaznog roka i da će ojačati ekipu. Njegova prva želja je ostanak Alberta Paloschija, inače igrača Milana na posudbi u Parmi, a ovog 19-godišnjeg Talijana mnogi proglašavaju jednim od najvećih talenata na Apeninskom poluotoku.

Nova želja je 36-godišnji češki nogometaš Pavel Nedved koji je i dalje na raskršću odluke: oprostiti se od nogometa ili nastaviti u nekom drugom klubu nakon Juventusa.

Nedveda bi rado vidjeli u Laziju za koji je igrao od 1996. do 2001. godine, ali se i Parmin predsjednik ubacio u lov:

  • Želio bih da Nedved postane duša ove naše nove ekipe. Razgovarat ću sa svim ključnim ljudima, jer Nedveda vidim kao čovjeka koji može povezati mladost i kvalitetu Parme - rekao je Ghirardi.