Serie A
0

Parma iznenadila Napoli, Milan slavio

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Milana su u šestom nastupu ove sezone, u Seriji A, upisali tek drugu pobjedu. Na uvjerljivi način su aktuelni prvci Italije na svom terenu pobijedili Palermo 3-0.

Pogodak s kraja prvog dijela, onaj Nocerina u 40. minuti, je otvorio Milanu put prema pobjedi. S vodstvom su daleko lakše odigrali nastavak, pa su veliki broj šansi pretvorili u nova dva pogotka. Početkom nastavka je prvo Robinho u 55. povećao na 2-0, a potom je osam minuta kasnije i Cassano zabio za 3-0.

Napoli odlično igra protiv jakih klubova, pa su tako već ove sezone pobijedili Milan i Inter. No, protiv klubova gdje su favoriti i ne reagiraju najbolje. Nakon što im je Fiorentina uzela bod na njihovom stadionu (0-0), sada je Parma s juga Italije uzela sva tri boda uz pobjedu 2-1. Gobbi je doveo goste u vodstvo u 57. minuti, dok je Mascara izjednačio u 76. Činilo se da će Napoli upisati novi remi, ali im je novi šok priredio Modesto koji je u 83. minuti postigao pobjedonosni pogodak. Gostujući golman Mirante u završnici je sjajnim odbranama spašavao veliku pobjedu Parme. 

Serie A, 6. kolo:

Milan - Palermo 3-0 (Nocerino 40, Robinho 55, Cassano 63) Napoli - Parma 1-2 (Mascara 76, Gobbi 57) Catania - Inter 2-1 (Almiron 47, Lodi 50-11m / Cambiasso 6)

Tabela: Juventus 11, Udinese 11, Napoli 10, Palermo 10, Cagliari 10...