Nogomet
0

Papin: Torres je vrijedan Zlatne lopte

Totalsport
Jean-Pierre Papin, bivši legendarni francuski napadač, smatra da je Fernando Torres, nogometaš Liverpoola i španjolske reprezentacije, zaslužio osvojiti Zlatnu loptu France Footballa.

Favoriti za osvajanje ove prestižne nagrade, koju je Papin osvojio 1991. godine, ove godine su Barcelonini aduti Lionel Messi i Andres Iniesta, budući da su njih dvojica dali golemi doprinos Barceloninoj trostrukoj kruni prošle sezone. Međutim, Papin ima svog favorita:

  • Ne zaboravite Fernanda Torresa, napadača koji zabija fantastične golove, koji su često i odlučujući. Liverpool s njime u sastavu je drukčija momčad od one kada ga nema u momčadi – kaže Papin.

Izbor francuskog nogometnog magazina France Footballa za najboljeg nogometaša svijeta smatra se, uz izbor Svjetske nogometne federacije (FIFA), najprestižnijim izborom u svijetu nogometa. Pokrenut je još 1956. godine, a do danas su samo trojica nogometaša uspjeli osvojiti ovaj trofej po tri puta. Bili su to Nizozemci Johan Cruyff u Ajaxu i Barceloni (1971., 1973., 1974.) i Marco van Basten u Milanu (1988., 1989., 1992.), te današnji predsjednik UEFA-e, Francuz Michel Platini u Juventusu, jedini koji je Zlatnu loptu osvojio tri puta zaredom, od 1983. do 1985. godine.