Borba za titulu prvaka Francuske
0

Papin: PSG može osvojiti naslov bez poraza

Totalsport
Jean-Pierre Papin, nekada izvrstan napadač i vrsni strijelac, smatra kako je Paris Saint-Germain toliko jak da može osvojiti francusko prvestvo bez i jednog poraza.

Papin je od 1988. do 1992. godine pet sezona zaredom bio najbolji strijelac francuskog prvenstva, te je tri sezone zaredom bio i prvi strijelac tadašnjeg Kupa prvaka. Zanimljivo je poslušati njegovu prognozu.

"PSG je najveći kandidat za titulu prvaka Francuske. Imali su neke teškoće na početku prvenstva, ali sada su one iza njih. Čini mi se kako je iz utakmice u utakmicu njihova tima sve bolje izbalansirana. PSG je tim koji je u stanju osvojiti prvenstvo bez i jednog poraza. Ne kažem da će dobiti sve utakmice, ali mislim da mogu izdržati neporaženi sve do kraja prvenstva", veli Papin.

Smatra kako će Marseille, klub u kojem je proveo šest godina i najbolje dane svoje karijere, biti glavni konkurent PSG-u u utrci za naslov prvaka. Marseille je sjajno krenuo u novo prvenstvo, s maksimalnih 15 bodova u prvih pet kola. PSG, tim trenera Carla Ancelottija, ima šest bodova manje na četvrtom mjestu.

"Naravno da se Marseille može boriti za naslov prvaka. Uvijek se to može reći za tim koji su na vrhu ili blizu vrha. No, za Marseille će biti problem Afrički kup nacija u januaru. Tada će ostati bez četvorice, petorice ili šestorice igrača, a PSG će ih sve zadržati. U tome je problem Marseillea", zaključio je Papin.