Vrijeme je za odlazak
0

Papac: Više ne mogu dati svoj maksimum za Rangerse

Klix.ba
Saša Papac
Saša Papac
Bosanskohercegovački odbrambeni nogometaš Saša Papac potvrdio je za Al Jazeeru Balkans kako će napustiti redove škotskog velikana Glasgow Rangersa kada mu istekne ugovor po okončanju aktuelne sezone.

Još nije pronašao novi klub, ali je potvrdio da će otići sa stadiona Ibrox nakon šest godina, te da će naredi period iskoristiti kako bi se odmorio.

"Šest godina sam u ovoj ekipi. Razlog za ovu odluku je taj što više ne mogu dati maksimum za Rangerse. Ovaj klub se svake sezone bori za trofeje, a ja mislim da to više ne mogu ispunjavati. Vrijeme je da prepustim mlađem mjesto, da se bori za Rangerse“, kazao je bh. reprezentativac za portal AJB.

Za Glasgow Rangerse je odigrao više od 220 utakmica.

Prošlog ljeta je potpisao jednogodišnje produženje ugovora i trenutno je nogometaš sa najdužim stažom na Ibroxu.

"Teška je situacija u klubu, no ja sam tu dugo godina i bio sam spreman se žrtvovati za njega. U Rangersima sam najviše postigao u svojoj karijeri“, ističe Papac.

Na pitanje o eventualnog interensa engleskog Birminghama i zagrebačkog Dinama kaže da su to samo špekulacije.

"Sezona će se završiti za desetak dana i želim se odmoriti. Zbog povrede nisam trenirao četiri sedmice i odmor mi je veoma potreban.“, rekao je Papac za Al Jazeeru.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine za tri sedmice igra prijateljski duel sa Irskom u Dablinu, a pet dana kasnije sa Meksikom u Chicagu.

"Bio sam u kontaktu sa selektorom Safetom Sušićem i objasnio sam u kakvoj se nalazim situaciji, te da su male šanse da nastupim u ovim utakmicama“, rekao je.

Papac je prokomentarisao i sve češće smrtne slučajeve među nogometašima na nogometnim terenima.

"Igrači svake godine i svake sezone imaju sve više utakmica. Rasporedi su veoma naporni i nije čudo što se sve ovo dešava. Rangersi su jedne sezone izborili finale Kupa UEFA, a te takmičarske godine smo odigrali 68 utakmica, više nego dovoljno za dvije sezone“, kazao je Papac na kraju razgovora za Al Jazeeru.