Novi golman FK Sarajevo
0

Pantić: Ja sam kao talisman, svugdje donosim sreću

Piše:Edin Isanović
Đorđe Pantić
Đorđe Pantić
Golman Đorđe Pantić prije nekoliko dana potpisao je jednogodošnji ugovor (sa šansama da nakon isteka produži na još jednu godinu) sa FK Sarajevo.

Kako ističe u razgovoru za Sarajevo-x.com želi pomoći bordo timu da ostvari najveći plasman. Istako je kako je njegovo prisustvo među stativama mnogim klubovima donijelo sreću, te da se nada da će se taj trend nastaviti i na Koševu

U svojoj karijeri branio je za Radničkog iz Beograda, Partizan, Teloptik, Obilić, Koblenz, Enkopings, Debrecen i Pyunik.

Relevantni nogometni stručnjaci kažu da je nedvojbeni oslonac među stativama. Odmah na startu rekao je da će večeras prisustvovati utakmici Sarajevo – Velež.

"Pogledat ću utakmicu mog novog tima protiv Mostaraca. S nestrpljenjem čekam početak meča. Znatiželjan sam“, kaže Pantić.

Čuo sam da mi Horde zla daju podršku

Na pitanje šta može ponuditi FK Sarajevo, golman izvanrednog refleksa odgovara:

"Potrudit ću se da se nametnem prvom šefu struke. Mogu obećati da ću uvijek davati maksimum, kako na utakmicama, tako i na treninzima. Igrat ću do krajnjih granica svojih mogućnosti. Još nisam upoznao svoje nove saigrače, ali u razgovoru sa ljudima iz Uprave kluba shvatio sam da su ciljevi u ovoj sezoni izuzetno veliki, te da se stvara jak kolektiv za budućnost“.

Đorđe bi mogao biti jedna od najvažnijih karika u lancu Jiržija Plišeka.

Posebno je spomenuo navijače: "Čuo sam od prijatelja da mi čuvene Horde zla daju podršku. Hvala im. Vjerujem da ću se odužiti na najbolji mogući način i da ćemo imati dosta razloga za slavlje. I ja sam čuo da oni prave odličnu atmosferu i da pružaju izuzetnu podršku. Branio sam u derbiju Partizan – Zvezda i znam šta navijačima znači taj dvoboj. Okršaj sa Željom bit će poseban motiv“.

Upoznat sa kvalitetom Premijer lige BiH

Pantić se rado sjeća dvoboja u Ligi prvaka kada je nosio crno-beli dres. Izdvojio je jedan interesantan detalj.

"Ja sam kao talisman, gdje god dođem donosim sreću. Bio sam u Partizanu kada je nakon toliko napora uspio izboriti grupnu fazu elitnog evropskog klupskog takmičenja. Bio sam u svlačionici Debrecena kada su se plasirali u Ligu prvaka. Vjerujem da će se ovaj trend nastaviti i na Koševu“, kroz smijeh kaže srbijanski golman.

Na pitanje zbog čega u nekim klubovima nije branio, odgovara:

"U Koblenzu je sve bilo dobro dok nije smijenjen trener koji je mene doveo. Nakon toga shvatio sam da će novi šef struke forsirati čuvara mreže kojeg je on angažovao. Recimo u Pyuniku sam branio prva tri kola, ali sam se zbog porodičnih obaveza morao vratiti u Beograd“.

Na kraju je istakao da ima dosta informacija o Premijer ligi BiH.

"Moj kum je igrao za Slaviju iz Istočnog Sarajeva, tako da sam često pratio rezultate. Mislim da se radi o interesantnom takmičenju i vjerujem da općenito na stadionima ima više gledalaca nego u elitnom prvenstvu Srbije. Smatram da ima dosta zanimljivih utakmica i derbija“, zaključio je Pantić koji je često fantastičnim reakcijama znao "dići“ svoju ekipu.