Nogomet
0

Ozvaničen vansudski sporazum između SK Betaclub, PD Butmir i FK Sarajevo

FENA
Nakon nekoliko mjeseci pregovora, danas je postignuta vansudska nagodba između SK Betaclub, odnosno Škole fudbala "Bubamara" i Predraga Pašića s KJP PD "Butmir" d.o.o. i FK Sarajevo, čime su svi dosadašnji i budući sporovi i tužbe između navedenih strana riješeni.

Predrag Pašić početkom aprila pridružio se scouting službi FK Sarajevo, s fokusom na rad s mladim talentovanim igračima za Akademiju FK Sarajevo.

  • Zaista sam jako sretan što je Fudbalski klub Sarajevo sa mnom, bivšim igračem tog kluba, igračem koji je dijete Sarajeva, izgladio sve nesporazume koji su bili vezani za Školu fudbala "Bubamara" i terene na Butmiru. Mnogo sam sretan zbog toga što smo našli zajedički dogovor i što je Fudbalski klub Sarajevo pružio mogućnost, kako meni, tako i Bubamari, da ovu priču završimo na jedan lijep način - kazao je Pašić.

Planirano je da pripremni radovi na trening kampu Fudbalskog kluba Sarajevo u Butmiru budu gotovi do kraja proljeća, dok bi tereni, dva s prirodnom i jedan s vještačkom travom, trebali biti spremni i u funkciji do kraja ljeta 2015. godine, saopćeno je iz FK Sarajeva.