Uoči sutrašnjeg susreta Lige prvaka
0

Ozil: Onaj ko pobijedi Barcelonu može pobijediti i Manchester

Klix.ba
Mesut Ozil u duelu sa Rafaelom Da Silvom (Foto: AFP)
Mesut Ozil u duelu sa Rafaelom Da Silvom (Foto: AFP)
Mesut Ozil, virtuozni ofanzivni veznjak Real Madrida, kazao je kako Kraljevski klub sutra može pobijediti Manchester United u okviru uzvratne utakmice Lige prvaka na Old Traffordu.

Ozil je ove sezone u izuzetnoj formi i zahvaljujući njegovim dobrim igrama, Real je uspio eliminisati Barcelonu iz Kupa kralja i odigrati odlične utakmice u okviru Lige prvaka.

"Volim igrati protiv najboljih kada nas cijeli svijet posmatra. Ali, najviše od svega volim igrati protiv Barcelone", kazao je Ozil.

On je dodao kako su baš u posljednja dva susreta protiv Katalonaca demonstrirali svoju pravu snagu.

"Eliminisali smo ih u Superkupu i izbacili u polufinalu Kupa kralja. Ponosni smo na to. Nažalost, u ligi smo 'ostali kratki'", dodao je Nijemac aludirajući na 13 bodova zaostatka Madriđana u odnosu na ljutog rivala.

Ozil je dodao kako će sutrašnja utakmica na Old Traffordu biti veoma teška ali kazao je kako su u prvoj utakmici demonstrirali snagu.

"Bili smo bolji u prvom poluvremenu te utakmice, sa mnogo šansi za gol. Poštujemo Manchester United. Onaj ko može pobijediti Barcelonu na njihovom terenu, može pobijediti i Manchester", kazao je Mesut Ozil.