Hoffenheim u problemima
0

Ozbiljna povreda Sejada Salihovića

Sarajevo-x.com
Bosanskohercegovački reprezentativac i igrač njemačkog Hoffenheima, Sejad Salihović povrijeđen je na treningu i sa terena će odsustvovati najmanje četiri sedmice, javlja AP.

Hoffenheim je zbog ozljede ostao bez još jednog ključnog igrača, Sejada Salihovića koji je pred utakmicu s Borussiom iz Dortmunda teško ozlijedio ligamente lijevog koljena.

Salihović je meč odigrao u bolovima, a u nedjelju je nakon ultrazvuka otkriveno da će Salihović s terena odustvovati najmanje mjesec dana.

Njegov suigrač Vedad Ibišević također neće igrati do kraja sezone, a kako prenosi AP, ozljede naših reprezentativaca velik su udarac za njemački klub.

Sejad Salihović rođen je u Zvorniku 1984. godine. Nastupao je za mlađe kategorije Herthe iz Berlina i zabilježio 3 nastupa za prvi tim Herthe nakon čega za 100.000 eura prelazi u tada nepoznati Hoffenheim kojeg je kupio njemački milijarder Ditmar Hop.

Iz trećeg po redu njemačkog takmičenja Hoffenheim je stigao u Bundesligu, a upravo gol Sejada Salihovića je osigurao plasman iz druge u prvu Bundesligu.

  1. godine proglašen je za najboljeg veznog igrača 2. Bundeslige.

Također Salihović nastupa za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Danas ga traže veliki evropski klubovi, a sam Franc Bekembauer je priznao da je Bayern bio zainteresovan za Salihovića ali Hoffenheim nije želio razgovarati o njegovoj prodaji.