Nogomet
0

Owen vjeruje da će se vratiti u Njemačku po zlatnu medalju

FENA
Povrijeđeni engleski napadač Michael Owen najavio je da će se vratiti u Njemačku kako bi primio zlatnu medalju za pobjednika Svjetskog prvenstva, javio je BBC.

Dvadesešestogodišnji igrač slomio je nogu u engleskom meču 2-2 protiv Švedske u utorak, a očekuje se da bude van terena pet mjeseci.

Napadač Newcastlea, međutim, ostao je pozitivan prema engleskim šansama da podigne trofej u njegovom odsustvu.

"Moj nastup na turniru može biti gotov, ali ja još želim medalju oko mog vrata", izjavio je on za novine Times.

Owen, koji se vratio u Englesku u srijedu, kazao je: "Rekao sam Sven-Goran Erikssonu da ću se vratiti za finale Svjetskog prvenstva".

"Čudno je pomisliti da je moj oproštaj možda bio i zadnji put kada sam vidio Svena, menadžera koji me je birao kadgod sam bio na raspolaganju i za koga sam postigao brojne golove. Ja, međutim, nisam odustao od nade da ga ponovo vidim 9. jula", izjavio je Owen.

Owen je otkrio da, iako je razočaran što neće nastupati u ovogodišnjem finalu, osjeća krivicu prema Newcastle Unitedu u koji je prešao iz Real Madrida u augustu prošle godine za 17 miliona funti.

"Poslao sam poruke izvinjenje svim ljudima koje sam iznevjerio. Osjećam se istinski krivim kada razmišljam o ljudima iz Newscastle Uniteda. Mislim na predsjednika Freddyja Shepherda, koji je uložio sav taj novac, i na Glenna Roedera, menadžera koji je bio u kontaktu sa mnom tokom čitavog turnira i koji je davao veliku podršku", kazao je.

Owen je imao 11 nastupa za tim sa St James' Parka i postigao je sedam golova.